Aimpoint 9000SC-NV

Aimpoint 9000SC-NV

Aimpoint® 9000SC-NV on pienikokoinen ja kestävä punapistetähtäin, ja yhteensopiva pimeänäkölaitteiden kanssa. Aimpoint® 9000SC-NV on keskipitkä tähtäin, joka on suunniteltu ensisijaisesti käytettäväksi lyhyempien kiväärien, puoliautomaattisten aseiden ja magnum-käsiaseiden kanssa. Tähtäin on muutoin sama kuin 9000SC-malli, mutta se on lisäksi yhteensopiva pimeänäkölaitteiden (NVD) kanssa, eli se soveltuu metsästykseen myös auringonlaskun jälkeen. Neljä ensimmäistä voimakkuusasetusta on tarkoitettu käytettäväksi pimeänäön kanssa, mikä tarkoittaa, että piste ei näy paljaalla silmällä. Pimeänäkölaitteen kautta 2 MOA:n punapiste muuttuu valkoiseksi ja sitä voidaan käyttää tavalliseen tapaan. Sen perusrakenne on sama kuin sotilaskäytössäkin hyväksi todetussa Comp-sarjassa, ja siinä on pidennetty runkoputki kahta rengaskiinnitystä varten. Ohut ja kestävä 900SC-NV on pimeänäkölaitteiden kanssa yhteensopiva, edullinen ratkaisu.

Paino

260 g

Koko

164 x 56 x 51 mm

Materiaali

Luja alumiini

Suurennos

1X - Ei suurennusta

Punapisteen koko

2 MOA

Punapiste

Punainen valo 650 nm aallonpituus

Osumapisteen korjaus

16 mm, 100 m päässä (1 naksu)

Pimeänäkölaite yhteensopiva

Kyllä

Patterin kesto

50 000 h Päivänvaloasetuksella 7 (15 000 Lux, huoneenlämpötila)

Patteri

1/3N, 3V, Lithium

Valon läpäisykyky

Keskimäärin 60% 420 - 700 nm etäisyydellä

Kiinnitys

Ei sisälly

Parallaksivapaa punapiste

Valoa taittavien kaksoislinssiensä ansiosta Aimpointin punapistetähtäinten LED-valo on aina tähtäimen optisen akselin suuntainen, silmän asennosta riippumatta. Tämän ansiosta tähtäys- ja osumakohta ovat aina täsmälleen samat.

Säädettävä punapisteen koko

Tähtäimet ovat myös säädettävissä erilaisiin valo-olosuhteisiin. Kun tähtäinpisteen intensiteettiä kasvatetaan, myös pisteen koko kasvaa, mistä voi olla hyötyä tilanteissa, joissa nopealiikkeinen saalis vaatii äärimmäisen nopeaa kohteen paikallistamista. Vastaavasti pienempi intensiteetti ja pistekoko sopivat loistavasti pitkiin ja erityistä tarkkuutta vaativiin laukauksiin.

Huoltovapaa runko

Ominaisuuksien lisäksi Aimpoint on panostanut erityisesti kestävyyteen. Varsinaisia huoltotoimenpiteitä ei tarvita, kunhan muistaa tarkistaa, että sekä paristokotelo että säätövivut on huolellisesti kiristetty ennen kuin tähtäin altistetaan roiskeille, lumelle tai upotetaan veden alle. Linssin puhdistukseen riittää tavallinen paperi tai kangas, ja tähtäin on syytä kuivata mahdollisimman pian kastumisen jälkeen.

Pimeänäköyhteensopiva

Käytettävissä yhdessä erilaisten pimeänäkölaitteiden kanssa. Punapiste muuttuu valkoiseksi pimeänäkölaitteiden kautta.

Kestävä rakenne säässä kuin säässä

Anodisoitu, erittäin luja alumiinikotelo, puolimatta musta väri. Legendaarinen Aimpoint-kestävyys. Upotettavissa 5 metriin asti.